Dostupni linkovi

Frederiks pred pariskim sudom


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Frenki Frederiks stigao je na saslušanje u jedan pariski sud u sklopu istrage o navodnoj korupciji oko dodele organizacije Olimpijskih igara Rio de Žaneiru, prenosi Beta.

Frederiks, nekadašnji sprinter iz Namibije, dobio je 262.000 evra od Pape Masat Dijaka, sina bivšeg predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamina Dijaka 2. oktobra 2009. godine, dana kada je Brazil dobio organizaciju Igara.

MOK je u julu saopštio da će sarađivati sa francuskim vlastima koje istražuju navode o navodnoj korupciji prilikom dodele Olimpijskih igara.

Ovaj 50-godišnji nekadašnji atletičar je u martu podneo ostavku na mesto šefa komisije za procene ponuda za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, i to pošto su se u francuskim medijima pojavile informacije o korupciji.

Frederiks je rekao da su plaćanja primljena za promotivne usluge pružene između 2007. i 2011. godine u skladu sa ugovorom potpisanim 11. marta 2007, i dodao da nije imao nikakve veze sa dodelom organizacije Igara Rio de Žaneiru.

XS
SM
MD
LG