Dostupni linkovi

Vanredna vijest

'Hojt Ji preneo teške, ali ne i nove poruke'


Predsednik Srbije izjavio je da će detalje sastanka sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Brajanom Hojtom Jiom u Beogradu izneti u ponedeljak i ponovio da je tokom razgovora „branio interese Srbije“.

"Hojt Ji je ozbiljan političar, preneo je poruke koje su za nas teške, ali ne bih rekao i nove. Ton je bio možda malo viši, pa sam i ja sam za oktavu snažnije branio interese Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da je njegov kabinet sa američkom stranom napravio konsenzus o saopštenju i da je prvi tekst koji je srpska strana ponudila bio „mnogo brutalniji i podražavao ono što se na sastanku stvarno dešavalo“, te da su „najveća neslaganja bila o Kosovu".

Vučić je naveo i da je teško da bez dobrih odnosa sa SAD Srbija može da računa na prosperitet u budućnosti.

"Poštujemo interese SAD, Evrope, Rusije, ali poštujemo interese Srbije", rekao je Vučić i dodao da su mediji u Srbiji pola-pola podeljeni ka jednoj od "stolica“, ali da veruje da „50 odsto građana želi nezavisnu Srbiju“.

Podsećamo, u saopštenju posle sastanka sa Hojtom Jiom, iz kabineta predsednika Srbije saopšteno je da je američki zvaničnik zabrinut zbog ruskog uticaja na Balkanu i u Srbiji, kao i da SAD traže rešavanje pitanja paljenja američke ambasade u Beogradu i ubistva braće Bitići.

XS
SM
MD
LG