Dostupni linkovi

Podgorica: Prekinuto suđenje za terorizam


Spcijalni tužilac Saša Čađenović (L) i državni tužilac Milivoje Katnić, ispred suda u Podgorici, arhivski snimak
Spcijalni tužilac Saša Čađenović (L) i državni tužilac Milivoje Katnić, ispred suda u Podgorici, arhivski snimak

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle godine u Crnoj Gorprekinuto je i biće nastavljeno sjutra, nakon što su advokati odbrane zatražili izuzeće predsjednika sudskog vijeća, Višeg i Apelacionog suda, Suzane Mugoše, Borisa Savića i Mušike Dujovića.

Naime, advokat odbrane, Nikola Bulatović, zatražio je izuzeće zbog, kako je rekao, "povrede prava na odbranu Andriji Mandiću".

Takav potez odbrane, po mišljenju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predstavlja "očigledno odugovlačenje postupka".

Stoga je od suda zatražio da odbaci taj predlog, jer je Mandić odbranu iznio prije 15 dana, uz ocjenu da se je bilo dovoljno vremena da se zatraži izuzeće.

"Tražim da sud povodom ovog predloga primijeni član 41, stav 6, i odbaci predlog s ovim ciljem. Ja samo obrazlažem da je to očigledno. Prije 15 dana je odbranu iznosio Mandić, i imalo se kad tražiti izuzeće. Danas treba svjedok saradnik (Aleksandar Sinđelić) da dođe ovdje", rekao je Katnić.

Sudija Mugoša je prekinula pretres i novi zakazala za sjutra u devet sati.

Podsjećamo, ranije danas je sudija Mugoša saopštila da je opštuženi Bratislav Dikić, nakon operacije u Kliničkog centru Crne Gore, sposoban da prati i učestvuje u daljem postupku.

Dikićev advokat Goran Petronijević je zatražio dio materijala koji je izvađen u KCCG, jer oni, kako je rekao, sumnjaju u rezultat nalaza, koji je pročitala sudija Mugoša.

Danas je u Višem sudu u Podgorici u procesu za državni udar trebalo da svjedoči svjedok saradnik Aleksandar Sinđelić.

XS
SM
MD
LG