Dostupni linkovi

Vučić: Srbi pokazali jedinstvo na Kosovu


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Srbi glasanjem na lokalnim izborima na Kosovu u nedelju pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose.

Vučić je rekao da je malo ko primetio da je Srpska lista pobedila u prvom krugu u devet od 10 opština u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim opštinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.

Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, želeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono.

Predsednik Srbije je, nakon svečanog početka gradnje ekološkog postrojenja "Duboka prerada nafte", ocenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština, i da pokažu svoju slogu i jedinstvo.

"Čestitam im je na tome i zahvalan što su pokazali to jedinstvo" rekao je predsednik Srbije i zahvalio na poverenju koje su pokazali.

XS
SM
MD
LG