Dostupni linkovi

Talibani ubili 58 avganistanskih vojnika


Talibani su ubili najmanje 58 pripadnika avganistaskih snaga bezbednosti u talasu napada širom zemlje, uključujući i na vojnu bazu koja je skoro uništen, prenosi Asošiejted pres.

Portparol avganistaske armije je izjavio da je u napadu na bazu u Kandaharu, u kojem su učestvovala dvojica bombaša samoubica sa automobilima, ubijeno najmanje 43 vojnika, devet ih je ranjeno, šest je nestalo. On je dodao da je ubijeno 10 napadača.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad. U drugom napadu u provinciji Balk ubijeno je šest policajaca, a u oblasti Farah devet pripadnika snaga bezbednosti, izjavio je šef policije Abdul Marouf Foulad. On je dodao je da su ubijena 22 militanta u borbi koja je usledila.

Avganistanske snage se suočavaju sa teškoćama u borbi protiv talibana nakon što su američke snage okončale svoju borbenu misiju krajem 2014, ograničivši ulogu na logističku podršku.

Talibani su započeli seriju napada u utorak u kojima je ubijeno najmanje 74 ljudi.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Avganistana Murad Ali Murad, nazvao je ove akcije „najvećim terorističkim napadom ove godine“.

XS
SM
MD
LG