Dostupni linkovi

Vučić: Primena Sporazuma o pravosuđu sa Kosovom u petak ili ponedeljak


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sprovođenje sporazuma o pravosuđu na Kosovu biti obavljeno u petak ili u ponedeljak.

Komentarišući izjave iz Evropske unije da žali zbog nesprovođenja sporazuma, te da je sa kosovske strane sve bilo spremno, Vučić je rekao da je da će to uskoro biti obavljeno jer Srbija „nikoga ne obmanjuje i pouzdan je partner“.

"Neki kasne u formiranju Zajednice srpskih opština četiri godine i šest meseci, od aprila 2013. godine ako se ne varam. I ne pada im na pamet da urade to, i imaju podršku od mnogih iz sveta. Bolje da me ne vuku za jezik", rekao je Vučić.

Podsećamo, srpske sudije i tužioci nisu se u utorak pojavili kod predsednika Kosova Hašima Tačija na polaganju zakletve kako bi se priključili sudskom i tužilačkom sistemu Kosova.

Vučić je naveo i da će uvek podržavati Srpsku listu jer preko nje Srbija ima uticaj „na svojoj teritoriji“. On je optužio pojedine ambasade zapadnih zemalja da vrše pritisak da se Srpska lista “rasturi” i da to rade preko pojedinih Srba zajedno sa Albancima.

Predsednik Srbije je rekao i da još nije odlučivano o eventualnom slanju deminera iz Srbije u Siriju da zajedno sa ruskom vojskom uklanjaju mine u toj zemlji.

Odgovarajući na pitanje povodom navoda lista „Blic“ da Sjedinjene Američke Države zameraju Srbiji što razmatra mogućnost slanja deminera, koji su se obučavali i sredstvima SAD, Vučić je rekao da je i sam primetio da su preko medija "i jedni i drugi i treći već krenuli da pritiskaju".

XS
SM
MD
LG