Dostupni linkovi

Vučić zadovoljan radom vlade Ane Brnabić


Aleksandar Vučić, predsednik Srbije
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izuzetno zadovoljan radom vlade i premijerke Ane Brnabić u poslednjih 100 dana i dodao da vlada treba da nastavi da radi na način na koji je radila do sada – odgovorno i disciplinovano.

Nemojte da vređate ogroman rad i trud ljudi koji puno rade, poštujte to, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritičarima vlasti. Podržavam vladu i podržavam Anu Brnabić, istakao je predsednik.

"Podržavam vladu i podržavam Anu (Brnabić)", rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Vučić je, međutim kako prenosi RTS otvoreno rekao da ga je lično veoma pogodilo i da mu je, teško palo to što je vladajuća koalicija unazad četiri godine radila kako bi mogla da se pohvali rezultatima, ali da uvek ima onih koji su nezadovoljni i koji napadaju rad vlade "suštinski ni za šta".

"Radite celu godinu svaki dan, subotom i nedeljom, pritiskate ministre, disciplinovano držite kasu da biste imali 300, 400 miliona evra više u kasi, suficit, što nismo imali nikada bez privatizacionih prihoda. Imali smo 2005. kada smo prodali pola države, jer privatizacioni prihodi ulaze u opšti prihod države. A da nemate privatizacione prihode i da imate suficit u budžetu sa kamatama od milijardu i 200 miliona evra – nije nam se taj slučaj dogodio. Sada se dešava i nije se dogodio slučajno, već zahvaljujući velikom radu i trudu", rekao je Vučić.

Posebno mu, kako je naveo teško pada to što se ne govori istina u vezi sa povećanjem penzija i plata, opremanjem Vojske Srbije.

XS
SM
MD
LG