Dostupni linkovi

Predat zahtjev za ukidanje pritvora Branki Milić


Policija ispred Višeg suda u Podgorici, 2017.
Policija ispred Višeg suda u Podgorici, 2017.

Višem sudu u Podgorici predat je zahtjev za ukidanje pritvora Branki Milić, optuženoj za državni udar za vrijeme oktobarskih izbora prošle godine u Crnoj Gori, koja 12 dana štrajkuje glađu.

Zahtjev je predao Jugoslav Krpović, advokat Milićeve, koji je rekao da je zdravstveno stanje njegovog klijenta više nego alarmantno.

Krpović je za podgorički dnevnik "Dan" rekao da je predao sudu zahtjev uz garancije Mitropolije crnogorsko-primorske da će Milićevoj, ukoliko joj se ukine pritvor, biti obezbijeđen smještaj u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice - Duga na Bioču, kao i prevoz za odlazak na suđenja.

Advokat Krpović kritikovao je "nehuman odnos Višeg suda u Podgorici i sudije Suzane Mugoše" prema njegovom klijentu Branki Milić.

"Iako je vijeće upoznato o činjenici da je Branka Milić bolesno lice, sa konstatovanim ozbiljnim dijagnozama, na šta ukazuje medicinska dokumentacija koju je dostavio njen branilac, kao i da 12 dana štrajkuje glađu, vijeće se uopšte ne osvrće na njeno zdravstveno stanje", rekao je Krpović.

On je dodao da predsjednik vijeća tokom pauza ne dozvoljava braniocu da obiđe Milićevu u prostoriji suda da bi se upoznao o njenom zdravstvenom stanju.

XS
SM
MD
LG