Dostupni linkovi

'Državni udar': Mandić pred sudom negirao krivicu


Andrija Mandić jedan je od 14 optuženih u slučaju 'Državni udar'
Andrija Mandić jedan je od 14 optuženih u slučaju 'Državni udar'

Jedan od lidera opozicionog Demokatskog fronta (DF) Andrija Mandić negirao je danas na suđenju u Podgorici umiješanost u pokušaj terorizma oktobra prošle godine, za šta njega i još 13 osoba tereti optužnica.

Mandić je ustvrdio da je to bio "projekat" vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) kako bi se spriječila pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima.

On je kazao kako iza svega stoje kontroverzni biznismen Stanko Subotić, bivši premijer Milo Đukanović i čelnik Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović.

Mandić je rekao da je dan i dva uoči izbora privedeno "na stotine" aktivista Fronta od kojih su "navodno" tražene informacije o protestu Fronta nakon proglašenja izbornih rezultata, koji nije bio zakazan, te da je taj politički savez podnio krivične prijave i uoči izbora obavijestio javnost da će DPS organizovati provokacije.

Čelnik DF-a je ustvrdio da ne poznaje ljude koji su došli iz Srbije, a koji su uhapšeni zbog umiješanosti u pokušaj terorizma, te rekao da ne poznaje ni ruske državljane Eduarda Šišmakova ni Vladimira Popova, optužene za organizatore osujećene zavjere, kao da ne poznaje ni penzionisanog generala Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića.

Svi koji su do sada iznijeli odbranu pred Višim sudom u Podgorici po optužbi za pokušaj terorizma oktobra prošle godine negirali su krivicu.

XS
SM
MD
LG