Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zatražen referendum o nazivu dvorane 'Goran Čengić'


Građani su grafitima iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Općinsko vijeća

Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Demokratska fronta i Građanski savez uputili su Općinskom vijeću Općine Novo Sarajevo Prijedlog odluke o raspisivanju referenduma za preimenovanje naziva Sportske dvorane „Novo Sarajevo“ u Sportsku dvoranu „Goran Čengić“.

Iz Naše stranke je saopšteno da je pitanje na koje bi građani trebali odgovoriti "Da li ste saglasni s tim da se Sportska dvorana 'Novo Sarajevo' preimenuje u Sportsku dvoranu 'Goran Čengić'?".

Predviđeni datum održavanja referenduma je 26. novembar 2017. godine.

"Da li će do referenduma doći, zavisit će od vijećnika koji će na prvoj narednoj sjednici odlučivati o tome da li su za održavanje referenduma. Prethodno, ovo pitanje mora biti uvršteno na dnevni red, o čemu će se odlučivati u ponedjeljak", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je referendum jedini pravi način da svi dobiju priliku da kažu mišljenje o ovom problemu koji je ustalasao javnost ne samo u općini Novo Sarajevo i gradu Sarajevu nego i šire.

Općinsko vijeće odlučilo je prošle sedmice da sportska dvorana u sarajevskom naselju Grbavica neće nositi ime Gorana Čengića, jednog od najboljih rukomentaša u bivšoj Jugoslaviji, humaniste kojeg je 1992. godine, dok je pokušavao zaštiti svoje komšije Bošnjake, ubio ratni zločinac, "monstrum s Grbavice", Veselin Vlahović Batko.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG