Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đurić i Rakić sutra u Moskvi


Razgovori o lokalnim izborima na Kosovu: Marko Đurić

Predsednik Srpske liste sa Kosova Goran Rakić i direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić sastaće se sutra, 14. septembra, u Moskvi sa visokom delegacijom vladajuće ruske partije Jedinstvene Rusije, i tom prilikom razgovarati o predstojećim lokanim izborima na Kosovu, navela je Srpska lista u saopštenju.

„Srpska lista je zahvalna na podršci koju dobija od Putinove Jedinstvene Rusije“, izjavio je Rakić uoči sutrašnjeg sastanka.

On je dodao da će ruskim kolegama preneti zahvalnost Srba na Kosovu zbog svega što su Ruska Federacija i partija predsednika Vladimira Putina do sada učinile u međunarodnoj areni po pitanju Kosova.

Rakić je naglasio da Srpska lista očekuje da će "tokom predstojećih kontakata u Moskvi dobiti nedvosmislenu podršku Jedinstvene Rusije za nastavak borbe za interese srpskog naroda i države na Kosovu i Metohiji, koju je dobila i uoči prošlih parlamentarnih izbora u pokrajini".

Srpska lista je pre nekoliko dana postala deo vladajuće koalicije na Kosovu naon što je podržala Vladu Ramuša Haradinaja.

XS
SM
MD
LG