Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odloženo suđenje za 'državni udar'


Sudija zakazala nastavak za ponedeljak, 11. septembar

Saslušanje optuženih za umešanost u pokušaj terorizma u Crnoj Gori u Višem sudu u Podgorici danas nije održano, jer jedan od optuženih, penzionisani general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić iz zdravstvenih razloga nije mogao da prisustvuje suđenju, prenosi Beta.

Sudija Suzana Mugoša saopštila je da su zatvorski lekari pregledali jutros Dikića i konstatovali da "nije sposoban da ide na suđenje". Ona je navela da zbog toga "nema uslova" da se današnje ročište održi i nastavak zakazala za ponedeljak, 11. septembar.

Suzana Mugoša je tražila od Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija medicinsku dokumentaciju za optuženog Dikića, koji je od suda tražio da mu ukine pritvor i uvede mere nadzora. On je naveo da je operisan od kancera, a njegovi advokati su ranije saopštili da mu je zdravlje "pogoršano" i da "ima indicija recidiva kancera".

Dikić je u prethodna dva dana izneo svoju odbranu i negirao umešanost u pokušaj terorizma oktobra prošle godine, nazivajući optužnicu "neosnovanom, konstrukcijom i bajkom", za koju se nada da će "neko odgovarati".

Pored Dikića, deo odbrane saopštio je i srpski državljanin Miloš Jovanović, optužen da je deo kriminalne organizacije koja je na dan izbora 16. oktobra prošle godine, pripremala nasilni upad u Skupštinu, smenu vlasti i proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta.

XS
SM
MD
LG