Dostupni linkovi

Vučić stigao u Sarajevo


Aleksandar Vučić i Denis Zvidić prilikom ranije posjete Sarajevu
Aleksandar Vučić i Denis Zvidić prilikom ranije posjete Sarajevu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Sarajevo i tako započeo dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru koje će se u četvrtak i petak sastati s domaćim zvaničnicima.

To je prva bilateralna posjeta Vučića Bosni i Hercegovini u svojstvu predsjednika i prva na predsjedničkom nivou nakon šest godina. Dočekao ga je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Nakon svečanog fotgrafisanja uslijediće susrеt člаnоvа Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Srbije.

U 14.45 uslijedit će sаstаnаk službenih izaslanstava Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a nakon sastanka u 15:30 planirana je kоnfеrеnciја zа nоvinаrе na kojoj će se predstavnicima medija obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo u 16:05 sati imati sastanak sa rukovodstvom Istočnog Sarajeva.

U petak, drugog dana posjete, predsjednik Srbije će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH , te sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

XS
SM
MD
LG