Dostupni linkovi

Pacoli korak blize pobedničkoj koaliciji


Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo, izašao je iz predizborne koalicije sa Demokratskim savezom i Alternativom.

Iako se još uvek nije pridružio pobedničkoj koaliciji PAN, Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, očekivanja su da će ta koalicija Pacoliji ponuditi sporazum koji će osigurati potrebnu većinu za izbor predsedništva Skupštine i nove vlade na čelu sa Ramušom Haradinajem.

Bacoli je nakon sastanka sa liderom Demokratskog saveza, Isom Mustafa, rekao da se “putevi sa ovom partijom razdvajaju, i da će Alijansa za novo Kosovo sada funkcionisati kao nezavistan subjekat”.

“Obavili smo sve ugovorene obaveze. Naši putevi se sada razdvajaju. Imamo malo poslanika (4), ali vrsimo napore da formiramo jednu parlamentarnu grupu i da delujemo u Skupštini kao nezavisni”, kazao je Pacoli.

Skupština Kosova od 3. avgusta ne uspeva da se konstituiše zbog toga što pobednička koalicija do sada nije imala potreban 61 glas. Konstituisanje skupštine neophodno je za izbor nove vlade.

XS
SM
MD
LG