Dostupni linkovi

Kremlj potvrdio da se Trampov advokat raspitivao o poslu


Kremlj je potvrdio da im se lični advokat predsednika SAD Donalda Trampa obratio tokom predsedničke kampanje 2016. i tražio pomoć za poslovni projekat u Rusiji, prenosi Asošijeted pres.

Advokat Majkl Koen obelodanio je u izveštaju istražiteljima Kongresa da je kompanija američkog predsednika pregovarala o gradnji "Trampove kule" u Moskvi u vreme dok je vodio izbornu kampanju za Belu kuću 2015. i početkom 2016. godine, ali da je odustala iz poslovnih razloga, tačnije jer nije bilo značajnijeg napretka u postizanju sporazuma.

Koen, koji je bio glavni savetnik kompanije, napisao je u izveštaju Komitetu Predstavničkog doma za obaveštajne poslove da su pregovori bili u početnoj fazi, tačnije na nivou "pisma o namerama", ali da se odustalo od čitavog poduhvata "zbog različitih poslovnih razloga".

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je danas novinarima da su dobili Koenov mejl, koji je poslat na opštu imejl adresu pres službe predsednika. Peskov je rekao da je to bio jedan od brojnih mejlova koje pres služba Kremlja dobija, pošto je ta imejl adresa dostupna preko interneta, i da Kremlj nije odgovorio na taj mejl.

XS
SM
MD
LG