Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uliću pritvor zbog sumnje u međunarodni šverc droge


Hapšenje Vase Ulića u Podgorici

Tužiteljka Mira Samardžić odredila je danas pritvor od 72 časa Podgoričaninu Vasu Uliću, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je umiješan u međunarodni šverc droge.

Specijalna tužiteljka Samaržić je jutros saslušala Ulića po osnovu zahtjeva istražitelja iz Australije koji ga terete da je navodno bio vođa kriminalne organizacije koja je u dužem vremenskom periodu krijumčarila velike količine narkotika iz drugih država na teritoriju Australije gdje se vršila dalja prerada, distribucija i prodaja droge.

Prema policijskom saopštenju, sumnja se „da je Ulić prethodnih godina organizovao krijumčarenje 60 kilograma supstance (MDMA) iz drugih zemalja u Australiju, od čega su članovi njegove kriminalne grupe proizvodili tablete ekstazija, koje su bile namijenjene daljoj prodaji na ilegalnom narko tržištu Australije“.

Ulić je uhapšen juče u Podgorici, kada je obavljen pretres svih njegovih objekata.

Istragu protiv Ulića vodili su Odsjek za borbu protiv droge Uprave policije MUP-a Crne Gore, Savezna policija Australije, Komisija za kriminal Australije i australijska Carina i to u periodu od jula 2007. godine do maja 2008. godine, u koordinaciji tužilaštava dvije zemlje.

Kako je saopštila crnogorska policija Ulić je bio, „duže od 20 godina, jedna od glavnih meta policijske obrade više najznačajnijih policijskih službi širom svijeta“.

XS
SM
MD
LG