Dostupni linkovi

Nemačka: Medicinski tehničar osumnjičen za ubistvo 84 osobe


Osumnjičeni medicinski tehničar Nils H. skriva lice u sudnici
Osumnjičeni medicinski tehničar Nils H. skriva lice u sudnici

Nemačka policija sumnja da je medicinski tehničar Nils H, koji se nalazi u zatvoru zbog ubistva dva pacijenta, ubio je još najmanje 84 osobe, prenosi Rojters.

On je “priznao mnoge od ovih slučajeva”, ali ne može da se seti svih detalja, saopštila je policija.

Nemačka RTV En-De-Er prenela je da je Nils 2015. godine osuđen u Oldenburgu za dva ubistva i dva pokušaja ubistva, nakon što je priznao da je pacijentima u dve klinike namerno ubrizgao smrtonosni lek, a potom pokušao da ih oživi da bi glumio heroja.

Policija navodi da je koristio na pacijentima pet lekova, uključujući alkaloid adžmalin i sotatol za aritmiju između 1999. i 2005. godine.

Policija je otvorila dodatne slučajeve za ubistva nakon što su pronađeni posmrtni ostaci 134 osobe, koje su povezane sa Nilsom.

Ukoliko se sumnje policije pokažu tačnim i Nils bude osuđen za 84 ubistva, to će ga učiniti jednim od najozloglašenijih serijskih ubica.

Šef policije u Oldenburgu Johan Keme izjavio je za En-De-Er da bi broj žrtava mogao biti i veći, s obzirom na to da su neki od preminulih kremirani. Takođe, nisu završeni toksikološki nalazi za još 41 osobu.

Tužilac je optužio još šest osoba koje su radile u bolnici sa Nils H. pod sumnjom da nisu sprečili ubistva iako su znali za njih.

Jedan medicinski tehničar u Nemačkoj je pre deset godina osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva 28 starih pacijenata. On je kazao da im je ubrizgao smrtonosnu injekciju jer mu je bilo žao zbog njihovih zdravstvenih problema.

Britanski doktor Harold Šipman je 2000. osuđen na 15 doživotnih robija po optužbi da je ubio 250 pacijenata, uglavnom starih i srednjovečnih žena koje su bile njegovi pacijenti. Poznat kao “doktor smrt”, umro je 2004. Očigledno izvršivši samoubistvo, podseća Rojters.

XS
SM
MD
LG