Dostupni linkovi

Požar kod Čapljine ugrozio pet stotina domova


Ilustrcija

Požarna situacija na području Hercegovine izuzetno je teška, posebno je kritično u Čapljini. Sve vatrogasne jedinice su na terenu, a u pomoć su im pristigli pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

"Preko pet stotina objekata je ugroženo, doslovno se spašava kuća po kuća. Požari su aktivni u naseljima Hotanj, Modrič, Dretelj, Zvirojevići, Trebižat i Počitelj. Još jučer je zatraženo djelovanje helikoptera Oružanih snaga te se nadamo da će on doći što prije", kazali su za Klix. ba iz Centra za informisanje Civilne zaštite Čapljina.

Lokalno stanovništvo, svi koji su slobodni, je zamoljeno da pomognu gašenje požara. Kako kažu, stanje nije dobro i često se čuju eksplozije. Kako smo naknadno saznali, na brdu Gradina eksplodirale su dvije mine zaostale iz posljednjeg rata.

Djelovanje helikoptera Oružanih snaga u Čapljinu su stigli oko 18 sati i odmah počeli djelovati na ožarištu. Također, u pomoć pristiglo 30 pripadnika Oružanih snaga BiH.

Na području Mostara vatrogasci se još uvijek bore sa požarima u selima Pijesci i Gubavica te lokalitetu Kokorine na platou Podveležja. U Kokorini gori dalje od privatnih objekata, ali je opožarena površina izuzetno velika.

Ta dva požara aktivna su od jučer, a danas se pojavio i požar iznad Drežnice gdje gori nepristupačan, minirani teren.

Požari bjesne i na mnogim mjestima u Hrvatskoj. Požari i dalje plamte diljem Dalmacije, kritično je u Ostrovici. Na snazi je uzbuna za sve vatrogasne postrojbe s područja Republike Hrvatske.

XS
SM
MD
LG