Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ubijen vozač kombija smrti u Barseloni


Junes Abujakub

Likvidacija Junesa Abujakuba (22), glavnoosumnjičenog za napad u Barseloni u kome je poginulo 14 i ranjeno130 ljudi, znači da je svih 12 saučesnika ili ubijeno ili uhapšeno, ali istraga ostaje otvorena, uključujući na međunarodnom nivou, saopštila je španska policija, prenosi Rojters.

“Danas je svih 12 lica koja sumnjičimo u rukama pravde ili, nažalost, zbog njihovih poteza, ubijeno”, kazao je šef katalonske policije Đozep Luis Trapero.

“Međutim, policija istražuje niz veza na međunarodnom nivou a što će se biti intezivirano u narednih nekoliko sedmica”.

Španska policija je saopštila da je ubila Junesa Abujakuba, glavnoosumnjičenog da je kombijem uleteo među prolaznike u Barseloni,

Prethodno je policija objavila da je pogodila jednu osobu za koju se sumnjalo da nosila prsluk sa eksplozivom. Incident se desio u oblasti Subirats, u blizini Barselone.

Španski mediji javljaju da je Abujakub pre nego što je pogođen, uzviknuo "Allahu Akbar" (Bog je veliki).

Specijalna protivdiverzantska jedinica je koristila robot da bi skinula prsluk ubijenog.

Junes Abujakub je nakon bekstva sa mesta zločina u četvrtak ubio nožem vozača automobila koji je iskoristio da pobegne, potvrdila je policija.

Katalonski ministar pravde Karles Mundo izjavio je danas da su vlasti identifikovale svih 15 žrtava napada u toj španskoj pokrajini.

Mundo je na konferenciji za novinare rekao da je ubijeno osam muškaraca, uključujući dva maloletnika, i sedam žena.

Broj poginulih u napadima u Barseloni i Kambrilsu prošle sedmice porastao je na 15, pošto je još jedan muškarac pronađen izboden u kolima.

U napadu u istorijskom centru Barselone u četvrtak veče je poginulo 13 osoba, a povređeno oko 130 ljudi kada je kombi uleteo među pešake koji su se šetali prometnom ulicom La Rambla.

Odgovornost za napad je preuzela “Islamska država”.

Nekoliko sati posle tog napada, jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno u napadu automobilom na šetalištu u odmaralištu Kambrilsu, oko 120 kilometara južno od Barselone.

XS
SM
MD
LG