Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Janković: I dalje sam u dobrim odnosima sa Šutanovcem


Saša Janković

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je da je lideru Demokratske stranke (DS) Draganu Šutanovcu lično saopštio odluku tog pokreta da će obustaviti planove o izbornoj saradnji sa DS-om pre nego što je o tome izdato saopštenje pokreta, prenosi Beta.

PSG je 16. avgusta to saopštio zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac "javno ponudio (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava".

Janković je danas za N1 naveo da je i dalje u dobrim odnosima s liderom DS-a i da ne veruje da Šutanovac lično želi da pomogne Vučiću, ali da PSG smatra da se ne može davati legitimitet Aleksandru Vučiću prihvatanjem dijaloga sa njim.

Na pitanje da li PSG može da promeni odluku do beogradskih izbora, on je rekao da se ovde radi o drugačijem obliku vođenja politike i da nema kombinatorike o saradnji sa nekim.

"Ne verujem da postoji zla namera, ali činjenica je urađeno", naveo je Janković.

"Ja i mi svi u pokretu ne verujemo da se politika može zasnivati na Vučićevoj laži i nasilju ali isto tako ne može se zasnivati ni na ideologiji mi moramo da budemo tu", rekao je Janković i dodao da "politika mora da se vodi na drugi način".

On je kazao da je DS 15 godina bila na vlasti i da je sada pet godina opozicija i da su mnoga imena dugo na političkoj sceni, a da je rezultat loš.

"Da sam ja kao predsednik Pokreta rekao da ću nešto poslati predsedniku Aleksandru Vučić, pri svemu da je i legalno i legitimno izabran, bio bih smenjen", kazao je Janković.

On je rekao da odluku pokreta donelo Predsedništvo u proširenom sastavu od devet ljudi.

"Šutanovcu sam lično saopštio tu odluku pre nego što smo poslali saopštenje. Gledajući vašu emisiju (na N1) s njim, nadao sam se da će to biti poslednji momenat kada će reći: 'Znate šta, možda nisam bio dovoljno jasan. Naš rad predstavićemo svima. Može da ga čita ko god hoće, naravno i Aleksandar Vučić ako želi'", naveo je Janković.

On je kazao da su dve stvari neprihvatljive za Pokret i da je prvi uslov za saradnju sa PSG da nema saradnje s Vučićem, a da je drugi vrednosni, a to je da mora postojati slaganje oko osnovnih vrednosti.

XS
SM
MD
LG