Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MVP Hrvatske 'primilo na znanje' izvješće State Departmenta


Trg Sv Marka u Yagrebu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske izvijestilo je da je „primilo na znanje“ izvješće američkog State Departmenta o vjerskim slobodama u Hrvatskoj, koje se odnosi na 2016. godinu.

U priopćenju se navodi da aktualna Vlada zaštitu svih prava - kako manjinskih, tako i nacionalnih, vjerskih i svih drugih - „stavlja na najvišu razinu“ i da „u dijalogu s predstavnicima svih manjina, Vlada RH promovira međusobno uvažavanje, suradnju i solidarnost te konstruktivni dijalog, kao i odgovorno suočavanje sa svim društvenim problemima.“

Ministarstvo najavljuje da će oko pitanja navedenih u izvješću nastaviti razmjenu mišljenja sa Vladom Sjedinjenih država.

Redovito godišnje izvješće State departmenta o vjerskim slobodama u svijetu u dijelu o Hrvatskoj upozorilo je na slučajeve uništavanja imovine Srpske pravoslavne crkve, bojkot manjinskih udruga državne komemoracije u jasenovačkom logoru zbog nereagiranja vlasti na zloupotrebu simbola ustaškog režima , spor tempo povrata imovine oduzete u vrijeme Drugog svjetskog rata i drugo.

XS
SM
MD
LG