Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SIPA u akciji u Brčkom i Tuzli, ima uhapšenih


Ilustracija

U okviru policijske akcije koja je počela u ranim jutarnjim satima, uhapšeno je više osoba, a obavljaju se pretresi na nekoliko lokacija na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona.

Po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika SIPA-e i policije Brčko distrikta BiH od ranih jutarnjih sati se nalaze na terenu gdje se obavljaju pretresi i hapšenja osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga (član 195. KZ-a BiH).

Na terenu se nalaze tužilac i istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordiniraju rad i aktivnosti policijskih službenika na terenu, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Meta akcije su osumnjičeni sa područja Brčko distrikta BiH, koji su pod istragom da su kao organizirana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju veće količine opojnih droga na području BiH, među kojima su heroin, kokain i marihuana.

Prema prikupljenim dokazima opojna droga je na područje BiH, odnosno Brčko distrikta, krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili učesnici u daljem krijumčarenju i narko-dilerskoj mreži prema BiH i inostranstvu, stoji u saopštenju.

Nakon pretresa i hapšenja osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, odnosno mjerama zabrane.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i susjednim zemljama, učestvuje u aktivnostima u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.

XS
SM
MD
LG