Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protest radnika Goše naredne sedmice pred Vladom Srbije 


Fabrika Goša

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke najavili su danas da će 22. avgusta protestovati ispred Vlade Srbije jer im poslodavac nije isplatio zaostale zarade i ništa ne čini da obezbedi uslove za nastavak proizvodnje.

Zaposleni u Goši su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Oni traže pomoć od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra privrede Gorana Kneževića.

"Pored svih pokušaja i prihvatanja raznih obećanja nismo uspeli da dobijemo prihvatljivo rešenje koje bi dovelo do okončanja štrajka i početka rada", navodi se u pismu radnika Goše upućenom državnom vrhu.

Pozvani su radnici iz drugih firmi u Srbiji da dodju na protest zaposlenih u Goši i pomognu im u pokušaju da, kako je navedeno, "primoraju Vladu" da reši njihov problem, i problem svih radnika u Srbiji "poštujući sve pravne norme koje dosada nisu poštovane".

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je tu fabriku početkom aprila ove godine prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

XS
SM
MD
LG