Dostupni linkovi

Rusija otvorila kancelariju u Londonu za pitanja navijača oko SP 


Zenit Stadion u Sant Peterzburgu
Zenit Stadion u Sant Peterzburgu

Rusija je otvorila informativni centar u svojoj kancelariji za turiste u Londonu, kako bi pomogla Britancima vezano za pitanja sigurnosti na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, preneo je BBC.

Ured "Posjeti Rusiju", koja je sada u fazi testiranja, biće zvanično otvoren 1. septembra.

Tokom Evropskog prvenstva prošlog ljeta u Francuskoj dogodili su se brojni incidenti među navijačima, a ruske navijače su okrivili za povređivanje više od 100 Engleza.

"Želimo da Britanci vide da su sva vrata otvorena. Mogu da pozovu i postave pitanje kad god žele. Zbog toga smo ovdje, da razriješimo njihove sumnje oko sigurnosti i da im olakšamo planiranje putovanja", rekao je Aleksej Čerepanov iz ureda "Posjeti Rusiju".

Rusija je u sklopu sprečavanja incidenata tokom Kupa konfederacija u junu, zabranila pojedinim navijačima da prisustvuju utakmicama.

Navijačima će na Svjetskom prvenstvu biti potrebna "navijačka lična karta", koju izdaje ruska vlada kao mjeru da se izdvoje potencijalni izgrednici. Bez tih kartica neće biti moguć ulaz na stadion, a one se mogu koristiti i kao viza za ulazak u zemlju.

XS
SM
MD
LG