Dostupni linkovi

Katarski ministar: Odnosi u regionu dosta promijenjeni


Biće potrebno mnogo vremena za vraćanje povjerenja među državama Persijskog zaliva, nakon trenutne diplomatske krize, izjavio je ministar spoljnih poslova Katara šeik Muhamed bin Abdulrahman el Tani.

"Katar je jedan od osnivača Savjeta za saradnju arapskih država u Persijskom zalivu, koji je osnovan 1981. godine, a i dalje veoma značajan svim zemljama u regionu. Savjet za saradnju arapskih država izgrađena je na strategiji bezbjednosti i povjerenju", rekao je Tani.

Katarski ministar je izrazio nadu da će odnosi zemalja u Persijskom zalivu da se vrate na staro, ali je naglasio da je za to potrebno dosta vremena, prenosi AFP.

On je rekao da su se u posljednjih 11 sedmica, od kada traje prekid odosa Katara i regionalnih država predvođenih Saudijskom Arabijom, regionalni odnosi dosta promijenili.

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Egipat su 5. juna prekinule odnose sa Dohom zbog navodnog pružanja podrške teroristima i jačanja veza sa Teheranom, što u Kataru negiraju i optužuju arapske zemlje za napad na suverenost zemlje.

XS
SM
MD
LG