Dostupni linkovi

Vladimir Joković novi predsjednik Socijalističke narodne partije


Vladimir Joković

Vladimir Joković izabran je za novog predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) sa 25 glasova više od protivkandidata Snežane Jonice, prenosi portal Vijesti.me.

Joković je na osmom vanrednom kongresu SNP-a u Podgorici osvojio 224 glasa, Jonicu je podržalo 199 delegata, Gorana Dašića četiri, dok su nevažeća bila dva listića.

Iako je njegov izbor propraćen negodovanjem dijela delegata i otvorenim uvredama, Joković je pozvao na spuštanje tenzija i jačanje partije.

"Nema ovdje ni pobjednika ni pobijeđenih. Samo je jedan od troje jednakih dobio više glasova. Pobjednici ćemo biti svi ako SNP krene putem napretka i jačanja, ali i poraženi ako se to ne desi", kazao je Joković.

Novi stranački lider zaustavljao je skandiranje pristalica nakon što su bili poznati rezultati glasanja, ali je nezadovoljstvo u svom taboru smirivala i Jonica. Ipak, pojedini delegati napuštali su salu nakon proglašenja rezultata, dok su neki poručivali da "za njih SNP više ne postoji" a neki su novog stranačkog šefa glasno psovali.

XS
SM
MD
LG