Dostupni linkovi

Tužilaštvo traži podatke o Savamali od policije


Rušenje objekata u savamali
Rušenje objekata u savamali

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi utvrđivanja identiteta osoba koje su u aprilu 2016. porušile objekte u Hercegovačkoj ulici u beogradskom naselju Savamala.

Kako je saopšteno i objavljeno na sajtu Prvog osnovnog tužilaštva, Više tužilaštvo u Beogradu dostavilo je spise predmeta u vezi sa rušenjem objekata u Savamali, imajući u vidu da je na toj tužilačkoj instanci zaključeno da se u radnjama NN izvršilaca ne stiču bitna obeležja nijednog krivičnog dela iz nadležnosti Višeg suda u Beogradu.

Savamala godinu posle: Samo tužilaštvo ne zna ko je rušio
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

Sugerisano je, pri tome, da se eventualno uočavaju obeležja krivičnih dela iz nadležnosti Prvog osnovnog suda u Beogradu pred kojim postupa Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je Ministarstvu unutrašnjih poslova, Direkciji policije, Upravi kriminalističke policije, Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a radi utvrđivanja identiteta i otkrivanja za sada NN izvršilaca krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo.

Takođe, navedenim zahtevom MUP-u je naloženo da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti, a radi utvrđivanja preduzetih radnji od strane nadležnih državnih organa u noći kada je došlo do rušenja objekata u Savamali.

Pored navedenog zahteva, Prvo osnovno javno tužilaštvo uputilo je i zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektoru unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, a radi utvrđivanja činjenica koje se odnose na postupanje policijskih službenika MUP-a u noći rušenja u Savamali.

Nakon dostavljanja Izveštaja MUP-a, a po navedenim zahtevima za prikupljanje potrebnih obaveštenja, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će doneti odluku o daljem postupanju u predmetu o čemu će, kako poručuju, javnost takođe biti obaveštena.

Insajder i RSE: Rušenje pod maskama
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:23:19 0:00

Podsećamo u postizbornoj noći između 24. i 25. aprila 2016. godine, osobe sa maskama na glavima porušili su objekte u Hercegovačkoj ulici na potezu na kom investitor “Igl hils” gradi naselje “Beograd na vodi”. Aktuelni predsednik Srbije, tada u funkciji premijera, Aleksandar Vučić juna 2016. godine označio je vlasti u Beogradu kao odgovorne za rušenje tih objekata, ali do danas za to niko nije odgovorao.

XS
SM
MD
LG