Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Požar kod Negotina zahvatio 150 hektara


Ilustrativna fotografija

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je danas da je kod Negotina izbio požar koji je zahvatio 150 hektara trave i niskog rastinja i da u gašenju učestvuje vojni helikopter, prenosi Beta.

Nikolić je za Radio-televiziju Srbije rekao da se radi na gašenju požara koji je izbio juče u popodnevnim satima i da će, ukoliko bude potrebe, biti angažovan i ruski helikopter koji je sinoć sleteo na niški aerodrom.

On je istakao da će pripadnici Sektora biti u pripravnosti zbog proglašavanja crvenog meteoalarma u pojedinim delovima zemlje. Prema njegovim rečima, ako dođe do velikog požara biće elemenata za proglašenje vanredne situacije.

Nikolić je rekao da iskustvo pokazuje da je istočna Srbija najopasnija kada je reč o požarima jer, kako je naveo, tamo ima malo stanovnika, pa se požar primeti kasno.

On je ponovio da je požar u okolini Mionice lokalizovan i stavljen pod kontrolu, ali je naglasio da oprez mora da postoji, posebno zbog vetra koji je veliki neprijatelj u gašenju požara.

XS
SM
MD
LG