Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Na ovogodišnjem SFF-u biće prikazano 235 filmova


direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra

Sarajevo Film Festival (SFF) u osam dana trajanja i u 18 programa prikazati će 235 filmova iz 54 zemlje. Svjetske premijere na 23. SFF-u imat će 43 filma, a međunarodnu 23 filma.

Direktor SFF-a Miro Purivatrkazao je u petak na prijemu za novinare da će u osam dana festival biti prikazana najbolja svjetska produkcija.

“Posebno smo sretni da imamo više od 70 filmova iz BiH, što je pokazatelj vitalnosti bh. kinematografije” , rekao je Purivatra I istakao da će publika u okviru takmičarskog programa imati priliku pogledati izuzetne filmove.

Ove godine prvi put SFF ima takmičarski program za studente iz čitave regije.

Sarajevo Film Festival 2017 bit će otvoren 11. augusta filmom „Druga strana nade“Akija Kaurismäkija projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen.

U okviru programa Sarajevo Film Festival će ugostiti istaknutog reditelja Olivera Stonea, kojem će biti uručena nagrada "Počasno Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. U okviru tog programa bit će prikazani filmovi "Intervju s Putinom“, „Rođene ubojice“, „Vod smrtii “ Snowden“.

Ovogodišnji program, čiji je nosilac Udruženje filmskih radnika BiH, u dvanaestom izdanju donosi 75 naslova.

On-line prodaja ulaznica počinje 1. augusta u 12 sati, a individualna4. augusta u 10 sati u Bosanskom kulturnom centru. Karte će se moći kupiti i u kinimau kojima seprikazuju filmovi.

XS
SM
MD
LG