Dostupni linkovi

Cerar: Pokušaćemo s Hrvatskom postići dogovor o provedbi arbitraže 


Miro Cerar
Miro Cerar

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je danas da će njegova vlada pokušati s Hrvatskom postići dogovor o implementaciji arbitražne presude o granici, ali i pokazati odlučnost ako tone bude moguće.

"Sada nije vrijeme za najavljivanje mjera protiv Hrvatske zbog kršenja arbitražne odluke i moramo pokazati spremnost da zajedno s njom postignemo dogovor o implementaciji", kazao je Cerar novinarima prilikom posjete općini Novo Mesto.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec ovih je dana za medije kazao da Ceraru ne savjetuje odlazak u Zagreb na planirani susret s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovćem jer ima osobna iskustva da Hrvatska ne poštuje dogovore i da bi međusobni dijalog o otvorenim pitanjima mogla zloupotrijebiti kako bi "razvodnila" arbitražnu presudu koju Slovenija želi implementirati.

Cerar je komentirajući zaoštravanje retorike svog ministra kazao da je prerano najavljivati mjere protiv Hrvatske koje zaziva Erjavec koji očekuje da će Hrvatsku "pritisnuti" i Europska komisija, kako je to učinila u slučaju Poljske zbog njezine pravosudne reforme koju Europska komisija ne odobrava.

XS
SM
MD
LG