Dostupni linkovi

Radončić i zvanično objavio koalicioni razlaz za Izetbegovićem


Radončić i i Izetbegović koaliciju su dogovorili u oktobru 2015.
Radončić i i Izetbegović koaliciju su dogovorili u oktobru 2015.

Iz Saveza za bolju budućnost (SBB), stranke Fahrudina Radončića i zvanično je objavljeno da nisu više u koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Iz SBB je saopšteno da je koalicija razvrgnuta zbog toga što je Izetbegović, kako je navedeno, "lagao narodu".

Oni navode da je problem u koaliciji nastao kada je definitivno utvrđeno da je Bakir Izetbegović, kako kažu, "idejni tvorac montiranih optužnica protiv Radončića, gdje su Zvizdićevi bliski rođaci Čampare i procesuirani tužioci Mihajlović i Salihović bili puki operativni egzekutori".

Dodaju da Izetbegović "stalno lamentira da je SBB od SDA dobio ogroman broj pozicija, ali da je to laž", jer je, kako navode, "SBB pozicije dobio svojim izbornim rezultatom, a ne nečijom velikodušnošću".

"Uz to, svi premijeri kantona i FBiH te predsjdavajući Vijeća ministara su iz SDA! Direktori Telekoma, Elektroprivrede, OSA-e, FTV-a i brojnih agencija su iz SDA, a SBB nije dobio ni 10 posto mjesta koja su s punim pravom nekada dobijali SBiH ili SDP kada su bili u koaliciji sa SDA", navode iz SBB-a.

Zaključuju da je koalicija SBB-a s Izetbegovićem pukla zbog njegovog laganja svima i upornih pokušaja da, udarcima na Radončića, uvede cenzuru određenim medijima koji nisu propagatori rezultata kojih nema i zato što otvaraju nezgodne poratne teme i otvoreno piše šta narod misli o njegovoj direktorici Sebiji.

XS
SM
MD
LG