Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić i Crnadak otvorili novu zgradu ambasade BIH u Beogradu


Ivica Dačić i Igor Crnadak

Ministri spoljnih poslova Srbije i Bosne i Hercegovine Ivica Dačić i Igor Crnadak otvorili su danas novu zgradu ambasade BiH u Beogradu i ocenili da je to još jedan korak u uspostavljanju što boljih međusobnih odnosa dve zemlje, prenosi Beta.

Dačić i Crnadak su izjavili novinarima da prošlost ne može da se izmeni ali da sadašnjost i budućnost može i da Srbija i BiH zajedno treba da rade na tome.

Dačić je rekao da u vremenu velikih izazova zajednička prošlost treba da spaja a ne razdvaja i da bilateralni odnosi predstavljaju primer dobrosusedstva u regionu Zapadnog Balkana.

Šef diplomatije BiH je rekao da je njegov i Dačićev dolazak na današnje otvaranje ambasade najbolja poruka o iskrenosti obe strane.

"Moramo da nastavimo putem razumevanja, bolje komunikacije, poverenja, i ostavljanja svih loših stvari iza nas", rekao je Crnadak.

On je još i dodao da Srbiju i BiH vežu praktično identični spoljnopolitički ciljevi pošto obe zemlje teže učlanjenju u EU i dodao da je uveren da će evropski okvir staviti tačku na sva nerazumevanja i Srbije i BiH i na čitavom Balkanu.

Crnadak je rekao da očekuje dva pravca unapređenja odnosa Srbije i BiH u budućnosti, da jedan pravac bude iz Beograda prema Sarajevu gde očekuje veće poverenje i zajedništvo u narednom periodu, a drugi pravac povezivanje Republike Srpske i Srbije.

XS
SM
MD
LG