Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Glavna tužiteljka BiH tražila zaštitu od ministra Mektića


Ilustracija

Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljke BiH Gordana Tadić zatražila je u ponedjeljak od Vijeća ministara BiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća da preduzmu sve potrebne mjere kako bi je zaštitili od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je ranije danas na konferenciji za novinare izneo niz uvreda i optužbi na njen račun.

Tužilaštvo BiH je navelo da je Mektić, između ostalog, Gordanu Tadić optužio da "radi u interesu koalicije Za dom spremni". Mektić je istakao da je trenutno mafija u BiH jača od države.

Kako je naveo ministar sigurnpsti ranije danas, "Gordana Tadić otvorila je istragu protiv glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić na osnovu određenih pisanja te je to uradila jer je vidi kao konkurenciju. On je istakao da bi za njega jedino Burzić ispunila kriterije za ulogu glavne tužiteljice Tužilaštva BiH".

U saopštenju se navodi da Mektićeve izjave sadrže "neosnovane i apsolutno neistinite navode usmjerene na ličnu i profesionalnu diskreditaciju glavne tužiteljke, te da takve izjave nisu primjerene jednom nosiocu ministarske funkcije".

XS
SM
MD
LG