Dostupni linkovi

'Kasperski leb' odbacio optužbe za sajber špijunažu


Kompanija "Kasperski leb" nema političke veze ni sa jednom zemljom u svijetu i nije umiješana u sajber-špijunažu, saopšteno je iz pres-službe ove firme.

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa ograničila je upotrebu proizvoda "Kasperskog" u državnim agencijama zbog navoda u američkim medijima da je softverska firma povezana sa ruskim obavještajnim službama.

"`Kasperski leb` je privatna kompanija koja nema političke veze sa državama nigdje u svijetu. Kompanija nije nikada pomagala vladama bilo kojih zemalja u obavljanju sajber-špijunaže", navodi se u saopštenju.

Kompanija je naglasila da je više puta nudila saradnju američkim zvaničnicima, uključujući verifikaciju softverskog koda.

"Kasperski leb" je spreman da pomogne bilo kojoj vladi u istrazi o njenim aktivnostima, pošto je kompanija uvjerena da sveobuhvatna provjera njenog poslovanja može samo da potvrdi da su optužbe pristrasne i potpuno neosnovane, zaključuje se u saopštenju.

Uvođenje američkih sankcija Kasperski labu politički je motivisano i Rusija će učiniti sve da zaštiti interese te kompanije u inostranstvu, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Žalimo zbog takvih odluka. Međutim, kompanija ima potrebne pravne načine da zaštiti svoje interese i naravno da će Rusija kao država činiti sve u svojoj moći da zaštiti interese naših kompanija u inostranstvu", dodao je Peskov.

XS
SM
MD
LG