Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Srebrenica: Gađan automobil Udruženja žrtava i svjedoka genocida


Munira Subašić

Predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić izjavila je da je na automobil Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Srebrenici danas bačen kamen i da je slučaj prijavljen policiji.

Prema njenim riječima, nepoznati taksista u sivom atomobilu Marke 'megan' je prolazeći pored automobila Udruženja otvorio prozor, bacio kamen i pogodio automobil, te pobjegao.

U Policijskoj upravi Zvornik navode kako je oko 16:45 Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno da je u mjestu Potočari došlo do oštećenja putničkog automobila, da su policajci izašli na mjesto događaja i da je istraga u toku.

Munira Subašić smatra da je incident rezultat stvaranja sve napetije atmosfere u Srebrenici nakon najave da će Opština Srebrenica finansirati promociju knjige Ljiljane Bulatović, biografa i prijateljice optuženog za ratne zločine Ratka Mladića.

Nekoliko udruženja žrtava u BiH zatražilo je da se zabrani promocija knjige Ljiljane Bulatović "Srebrenica - Laž i podvala srpskom narodu", koju je načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić najavio za 7.juli na trošak te opštine.

XS
SM
MD
LG