Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bez pritvora za bivšeg makedonskog premijera


Nikola Grujevski lider VMRO DPMNE

Osnovni sud u Skoplju odbacio je danas zahtjev makedonskog Specijalnog javnog tužiteljstva da se bivšem premijeru Nikoli Gruevskom i njegovim suradnicima odredi pritvor, ali je naložio da se Gruevskom oduzme diplomatska putovnica, prenosi Tanjug pisanje skopskih medija.

Odluka suda u vezi s aferom nelegalnog prisluškivanja uslijedila je nekoliko dana nakon što je Specijalno tužiteljstvo zatražilo pritvor za Gruevskog i još 17 osumnjičenih, mahom iz redova njegove stranke VMRO-DPMNE.

Osim Gruevskog, na popisu se, među ostalim, nalaze nekadašnja ministrica policije Gordana Jankulovska, bivši šef državne sigurnosti Sašo Mijalkov, bivši ministar za transport i veze Mile Janakijeski, doskorašnja ministrica kulture Elizabeta Kancevska Milevska, ali i glavni urednik televizije Sitel Dragan Pavlović, koji je poznat pod nadimkom Latas.

Specijalno tužiteljstvo za prisluškivane razgovore formirano je dogovorom za rješavanje političke krize u Makedoniji, poznatom kao dogovor iz Pržina, i imalo je rok od 18 mjeseci da podigne optužnice.

XS
SM
MD
LG