Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Od sutra niže cijene rominga u regionu


Ilustrativna fotografija

Cijene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, biće ponovo snižene od sutra, 1. jula, saopštila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Srbije.

Cijene će biti snižene na osnovu Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, kojim su određene maksimalne cijene usluga rominga u državama potpisnicima Sporazuma.

Od sutra će u pomenutim državama maksimalna cijena odlaznog poziva u romingu (cijena po minutu i u eurima bez PDV-a) biti 0,19 eura.

Maksimalna cijena dolaznog poziva u romingu će biti 0,05 eura.

Maksimalna cijena SMS poruka u romingu - 0,06 eura, a maksimalna cijena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu (cijena po MB/poruci) će biti 0,20 eura.

Operatori mogu da ponude i niže cijene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, dodaje se u saopštenju.

RATEL je podsjetio da je Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama zaključen 2014. godine između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije.

XS
SM
MD
LG