Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bugarski navijači blokirali magistralni put u severoistočnoj Makedoniji


Makedonska policija je bugarski autobus zaustavila na putu prema Kumanovu (ilustrativna fotografija)

Navijači bugarskog fudbalskog kluba Botev blokirali si danas na nekoliko sati magistralni put Kumanovo – Kriva Palanka u severoistočnoj Makedonijii, nezadovoljni jer je policija htela da ih privede zbog vređanja makedonske države, prenosi Beta.

Blokada je usledila nakon što je makedonska policija presrela njihov autobus kako bi ih privela, jer su na jednoj benzinskoj pumpi kod Krive Palanke zalepili nalepnice sa državnim oznakom Bugarske (BG) i napisali uvredljive poruke za Makedoniju. Nakon toga njihov autobus je nastavio put prema Kumanovu.

Prema lokalnim medijima, saobraćaj je posle blokade normalizovan, ali makedonska policija još nije privela osumnjičene za pisanje uvredljivih poruka. Navijači Boteva iz Plovdiva i policajci se nalaze pored puta.

Makedonska policija je bugarski autobus zaustavila na putu prema Kumanovu jutros oko četiri sata i tokom pretresa putnika, kako se navodi, kod četiri navijača je pronađen dokazni materijal.

Navijači bugarskog kluba su kroz Makedoniju putovali za Albaniju, gde Botev danas od 17 časova igra protiv ekipe Partizani, utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

XS
SM
MD
LG