Dostupni linkovi

Marković: Politika crnogorske opozicije je neodgovorna


Crnogorski premijer Duško Marković
Crnogorski premijer Duško Marković

Crnogorski premijer Duško Marković ocijenio je neodgovornom politiku opozicije koja bojkotuje Skupštinu Crne Gore jer ne priznaje izbore koje su priznali svi relevantni međunarodni subjekti.

Marković je danas, prilikom obraćanja Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope povodom desetogodišnjice članstva Crne Gore u ovoj evropskoj organizaciji, ocijenio da je parlament jedino mjesto za političku debatu.

“Sa žaljenjem konstatujem da naša nacionalna delegacija u Parlamentarnoj skupštini nije u punom sastavu, odnosno, nedostaju predstavnici parlamentarne opozicije, koji pored ovog, i evropskog, bojkotuju i nacionalni parlament. Izborni rezultat iz oktobra 2016. godine, čiji legitimitet je priznala ova Parlamentarna skupština u skladu sa svojim nadležnostima, OEBS-ODIHR, Evropska unija i cijela međunarodna zajednica, nije prihvaćen jedino od strane crnogorske opozicije što i danas rezultira njihovim bojkotom nacionalnog parlamenta, i pored mnogobrojnih poziva za povratak u parlament gdje je jedino mjesto suštinskoj političkoj debati. Takvo ponašanje je neodgovorno i svjedoči da lekcije iz prošlosti nismo naučili”, rekao je Marković odgovarajući na pitanja novinara prilikom obraćanja Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope u Strazburu.

Premijer Crne Gore je kazao da bojkot znači stvaranje krize parlamentarizma.

XS
SM
MD
LG