Dostupni linkovi

U eksploziji cisterne u Pakistanu najmanje 157 žrtava


Tanker se najpre prevrnuo, a vatra koja je zatim izbila zahvatila je lokalne stanovnike koji su su okupili da bi skupili iscurelo gorivo
Tanker se najpre prevrnuo, a vatra koja je zatim izbila zahvatila je lokalne stanovnike koji su su okupili da bi skupili iscurelo gorivo

Najmanje 157 ljudi, među kojima ima žena i dece, poginulo je u Pakistanu u eksploziji cisterne s naftom, dok je više desetina u kritičnom stanju, saopštili su zvaničnici, prenosi Beta.

Tanker se najpre prevrnuo, a vatra koja je zatim izbila zahvatila je lokalne stanovnike koji su su okupili da bi skupili iscurelo gorivo.

Povređeno je 140 ljudi, među kojima je 50 zadobilo teške opekotine. Zvaničnici strahuju da će broj poginulih rasti.

Šef spasilačke službe provincije Pendžab Rizvan Naser rekao je da spasioci izvlače izgorela tela, od kojih je mnoga nemoguće identifikovati.

Lokalni mediji objavili su stravične snimke s mesta nesreće na kojima se vide oblak gustog crnog dima, kao i spasioci i vojni helikopteri koji prevoze povredjene u bolnice.

Kamion cisterna kretala se od Karačija do Lahora, u provinciji Pundžab, kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Prema rečima očevidaca, najmanje 30 motorcikala i osam drugih vozila kojima su meštani došli na mesto nesreće da pokupe gorivo potpuno su izgoreli.

Zvaničnici navode da su mnoga tela izgorela do neprepoznatljivosti.

XS
SM
MD
LG