Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Više stotina ljudi evakuisano iz stanova u Londonu


Savet nije imao drugog izbora, osim da zamoli stanare 650 stanova da napuste svoje domove dok traju hitni radovi (ilustracija)

Izolacija na 27 kula u 15 oblasti u Engleskoj nije prošla test provere vatrogasne bezbednosti, saopštila je britanska vlada, prenosi BBC.

Obaveštenje je stiglo nakon što je Savet u Kamdenu evakuisao stanovnike četiri visoke zgrade zbog problema sa zaštitom od požara, tražeći od njih da napuste svoje domove u petak kasno uveče.

Kako se navodi, Savet nije imao drugog izbora, osim da zamoli stanare 650 stanova da napuste svoje domove dok traju hitni radovi u postavljanju protivpožarne zaštite.

Do evakuacije je došlo zbog zabrinutosti za bezbednost višespratnica širom Velike Britanije posle požara u kome je 14. juna izgoreo toranj Grenfel u zapadnom delu Londona, kada je poginulo 79 ljudi.

Požar je izbio je hladnoj komori frižidera marke "hotpoint", saopštila je u petak britanska policija.

Policijska detektivka Fiona McCormack rekla je da je reč o modelu "hotpoint FF175BP", ali da aparat nije povučen sa tržišta i da proizvođač vrši dodatne testove.

Policija je objavila da su izolacija i fasada nebodera Grenfell dobili negativne ocene u sigurnosnim proverama sprovedenim nakon požara.

U saopštenju se dodaje da policija razmatra podizanje optužnice za ubistvo iz nehata.

XS
SM
MD
LG