Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ministar poljoprivrede Srbije: Treba obezbediti većinu za Brnabić


Ana Brnabić, mandatarka za sastav nove Vlade Srbije

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović izjavio je da "apsolutno podržava" predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijerka, ali da su "teški dani pred njima" jer treba obezbediti većinu u Skupštini Srbije da bi Brnabić bila izabrana na to mesto.

"Videli ste komentare (lidera Jedinstvene Srbije Dragana) Markovića, (predsednika Bošnjačke demokratske zajednice) Muamera Zukorlića. Ovih dana mora jako da se radi. Teška je situacija. Ima onih i u okviru Srpske napredne stranke koji misle da to treba drugačije da izgleda", rekao je za Televiziju Pink Nedimović, koji je i član Predsedništva SNS.

Potpredsednik SNS-a i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u subotu uveče da su pred Vučićem i strankom problemi koji se tiču obezbedjivanja većine u Parlamentu.

"U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbedjivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić", rekao je Stefanović.

XS
SM
MD
LG