Dostupni linkovi

Provaljeno u stan hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena


Dejan Lovren na fototgrafiji desno
Dejan Lovren na fototgrafiji desno

U noći 14. na 15. lipnja provaljeno je u stan hrvatskog reprezentativca i igrača Liverpoola Dejana Lovrena u Zagrebu, javlja hrvatski portal indeks.hr. Dan ranije Lovren je trebao svjedočiti u postupku protiv Zdravka Mamića za pronevjere i utaju poreza pri transferu igrača gdje je Mamić optužen da je Dinamo oštetio za 15,5 milijuna eura, a država za neplaćeni porez za nešto manje od 2 milijuna eura. Svjedočenje je odgođeno nakon incidenta kojeg je Mamić napravio u sudnici.

Ne spominjući Lovrenovo ime, zagrebačka policija objavila je kako je nepoznati počinitelj provalio u stan 28-godišnjaka na Maksimiru te otuđio nakit i novac. Materijalna šteta čini se velikom, stoji u policijskom priopćenju.

Prema informacijama Indexa, istražitelji pretpostavljaju da je provalnik (ili više njih) čekao da Lovren napusti stan i da se pogase svjetla te je onda krenuo u akciju. Radi se o dvoetažnom stanu, a gornja etaža nije bila zanimljiva lopovima. Jesu li znali da gore spavaju Lovrenovi roditelji ili su znali da se na prvoj etaži nalaze vrijedne stvari, nije poznato. Očito je da su već bili u stanu i znali gdje treba tražiti.

Lovren je Indexovom reporteru, koji ga je zatekao ispred stana dok je stavljao stvari u automobil, kazao kako se boji te da se nalazi u užasno teškom periodu života.

"Da, opljačkali su me. Sve su mi ukrali. Ovo je užasno težak period u mom životu. Bojim se da će mi kidnapirati djecu. Potrošio sam pun kufer novaca da uklonim sve njihove slike s interneta. Danas mi je malom rođendan, a sve ovo se događa", rekao je Lovren za Index.

Mamić je isprovocirao incident i prekid rasprave i svjedočenja nogometaša Lovrena i njegovih roditelja prigovaranjem sucu, a nakon toga i deranjem na vlastitu braniteljicu Jadranku Sloković, a potom otkazivanjem punomoći njoj i branitelju svog brata Zorana, koji je također optužen, Čedi Prodanoviću.

Index kaže kako je povodom provale u Lovrenov stan zatražio reakciju Hrvatskog nogometnog saveza, ali da je još nisu dobili.

XS
SM
MD
LG