Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Čović: Tompsonov koncert samo muzički događaj i ništa više


Marko Perkovic Tompson

Predsednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH i lider Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da večerašnji koncert Marka Perčevića Tompsona u tom gradu nije ništa drugo osim muzički događaj, prenosi Beta.

"Ako će jedan muzički događaj biti udar na bilo što u BiH, onda smo zabrinuti za BiH. Ja ovo doživljavam kao jedan u nizu muzičkih događaja i ništa više od toga. Svi oni koji su pokušali dati drugi ton tome, nemam komentara na njih", rekao je Čović novinarima posle sednice HNS-a.

HNS je pokrovitelj večerašnjeg skupa podrške haškim osuđenicima.

Upitan da li večerašnji skup podrške haškim osuđenicima, nekašanjim političkom i vojnim zvaničnicima "Herceg-Bosne", može ugroziti odnose među koalicionim partnerima, on je kazao da "razlog za parlamentarnu većinu danas može sve biti - utakmica, koncert, kako god ga ko doživljavao".

"Time ćemo samo dalje širiti netrpeljivost. Parlamentarne većine nemamo, to smo videli i na nivou Federacije BiH i države", istakao je Čović.

Komentarišući bezbednosnu situaciju u Mostaru, on je naveo da je "slušao sve i svašta", ali da su građani Mostara sigurniji nego građani u bilo kom drugom delu BiH.

Čović, koji je i hrvatski član Predsedništva BiH, smatra da političke stranke u zemlji moraju ponovo da razgovaraju kako bi se rešila pitanja u vezi sa evropskim integracijama, kao i sa Izbornim zakonom BiH.

XS
SM
MD
LG