Dostupni linkovi

Tillerson: Predsjednik je zatražio obnavljanje veza sa Moskvom


Donald Trump i Rex Tillerson tokom sastanka sa belgijskim premijerom, 24.maj 2017
Donald Trump i Rex Tillerson tokom sastanka sa belgijskim premijerom, 24.maj 2017

Američki državni tajnik Rex Tillerson izjavio je kako mu je predsjednik Donald Trump rekao da se angažira na obnavljanju veza s Moskvom.

„Predsjednik Trump mi je vrlo jasno rekao da je "Rusija važan globalni igrač, a danas su naši odnosi s Rusijom na vrlo niskoj razini i oni se pogoršavaju", rekao je Tillerson koji se nalazi u posjetu Novom Zelandu.

"Zato je predsjednik tražio da se angažiram kako bi utvrdio može li se taj odnos stabilizirati, umjesto što se pogoršava, pa da odredimo područja od zajedničkog interesa, gdje možda možemo započeti s obnovom neke razine povjerenja ", rekao je Tillerson.

Najviši američki diplomat ovo je kazao dva dana prije nego što će bivši šef FBI-a James Comey svjedočiti pred Senatovim obavještajnim odborom 8. juna o navodnom miješanju Rusije na američke izbore.

Tillersonovi komentari uslijedili su i dan nakon što su mediji objavili dokument Američke agencije za nacionalnu sigurnost u kojem su opisani napori hakera povezanih s ruskom državom da se miješaju u izborni sustav SAD.

XS
SM
MD
LG