Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jablanović održao press koferenciju Srpska lista protestovala


Aleksandar Jablanović predsednik Partije kosovskih Srba

Nakon incidenata u nedelju veče kada je priveden Aleksandar Jablanović predsednik Partije kosovskih Srba, a nakon toga i pušten, on je u ponedeljak održao konferenciju za novinare i objasnio šta se dešavalo tokom incidenta.

Jablanović je rekao da je grupa njihovih aktivista krenula da lepi plakate, kada je došlo do reakcije druge grupe SNS-a, odnosno Srpske liste, koja je, kako kaže, preprečila njegovim aktivistima put, izašli su iz vozila i krenuli da šutiraju i kradu plakate.

Jablanović je naveo da veći incident spriječili ljudi iz obližnjeg kafića, i tada je došlo do kraćeg verbalnog sukoba, koji je završen kada je naišla i patrola policije, a njemu slučajno ispao pištolj kada je krenuo sa mesta incidenta.

Naveo je i da za oružje ima urednu dozvolu, te da ga nosi jer mu je bezbednost ugrožena, pucano je na njegove stranačke prostorije, bačena mu je bomba na kuću 2015. Kako je obrazložio pištolj mu daje psihološku sigurnost i nikada ga nije potezao.

„Samo mi se nalazio za pojasom, igrom slučaja mi je skliznuo niz nogavicu i pao na zemlju. Odatle ga je jedan policajac podigao, ja sam u narednih sat i po dva dostavio dokumenta o predmetnom oružju policijskoj stanici i pušten sam kući bez ikakvog zadržavanja ili privođenja. Nije bilo ni tuče, nijednog šamara niti potezanja pištolja, sve drugo su laži Slavka Simića i kancelarije za Kosovo i Metohiju“ kaže Jablanović za RSE.

Za vreme press konferencije pristalice Srpske liste su protestovali, stvarali buku, skandirali „Šiptari“. Nosili su zastave Republike Srbije i uzvikivali:“Aco monstrume”, “Srbija, Srbija” i parole na kojima je ispisano “Jablanoviću ovo je Srbija”, “Jablanoviću izdajniče”.

Sa okupljenima je bio i predsednik Srpske liste, Slavko Simić i predsednik privremenog opštinskog organa koji funkcioniše u sistemu Srbije Zoran Todić.

Jablanović za RSE ističe da su se okupili oni koji žele da se tuku i prave probleme, na silu nateravši radnike iz određenih institucija da dođu,i da „sa svom tom silom“ nisu uspeli da okupe više od 100-150 ljudi.

„Međutim uspeli su da sa nekolicinom bandita sa fantomkama na glavi pretuku mog vozača koji je teško povređen i prebačen u bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici“ potvrdio je Jablanović dodajući da je Srpska lista izgubila kompas i živce jer je sigurna da će izgubiti izbore ineće moći da ostvari rezultat koji je sebi zacrtala.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG