Dostupni linkovi

Incident u Leposaviću, priveden Jablanović


Aleksandar Jablanović

Predsednik novoosnovane Partije kosovskih Srba, Aleksandar Jablanović i njegova supruga, privedeni su u nedelju uveče u policijsku stanicu Leposavić, nakon što je kod njih pronađeno oružje, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa zamenik direktora Kosovske policije za sever Besim Hoti.

Nakon što im je uzeta izjava, Jablanović i njegova supruga su pušteni na slobodu.

Do incidenta je došlo prilikom lepljenja predizbornih plakata u nedelju oko 20 časova.

Jablanović je navodno bio na proslavi u obližnjem restoranu, a tokom incidenta građani su prijavili policiji da je neko od supružnika potegao pištolj.

Kosovska policija je reagovala, a nakon privođenja je pronađen pištolj u vlasništvu Aleksandra Jablanovića.

Srpska lista saopštila je da je Jablanović na njihove aktiviste repetirao pištolj, a Kancelarija za Kosovo Vlade Republike Srbije najoštrije osudila kako su naveli “siledžijski napad” na aktiviste Srpske liste u Leposaviću.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić rekao je za RSE da je Jablanović uperio pištolj u aktivistu Srpske liste, zahtevajući da odlepi plakate.

"Na svu sreću naišla je interventna jedinica policije", kaže Simić i dodaje da očekuje da će tužilaštvo nepristrasno da uradi svoj posao u ovom slučaju.

Samo nekoliko dana ranije nepoznati počinioci su pucali na prostorije gradonačelnika Leposavića i Partije kosovskih Srba.

Aleksandar Jablanović je predsednik novoosnovane Partije kosovskih Srba, koja izlazi na kosovske parlamentarne izbore 11. juna.

Zvanični Beograd podržao je samo Srpsku listu, dok za Jablanovića navode da “ga je kandidovala Priština” i da će njegov “flert sa albanskim partijama birači kazniti na izborima”.

XS
SM
MD
LG