Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Priveden Turčin koji je prijetnja za BiH


Ilustrativna fotografija

U zajedničkoj akciji Službe za poslove sa strancima, OSA-e i MUP-a Srednjobosanskog kantona locirana je osoba koje se dovodi u vezu s terorizmom.

Inspektori Službe za poslove sa strancima, u saradnji s pripadnicima Obavještajno sigurnosne agencije, na području Novog Travnika locirali su i uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona priveli M.K. državljanina Turske, koje predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Stranom državljaninu je doneseno rješenje o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH u periodu od četiri godina i stavljen je pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

Navedena osoba predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti BiH i dovodi se u vezu s krivičnim djelom terorizam.

Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja M.K. s teritorije BiH.

Iz Službe za poslove sa strancima je saopšteno da će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

XS
SM
MD
LG