Dostupni linkovi

Načelnik Novog Travnika traži zabranu Thompsonovog koncerta


Marko Perković Thompson

Načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo priopćio je da se protivi održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji je u tom gradu najavljen za 29. lipnja, te je zatražio od policije da ga zabrani, shodno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Općina Novi Travnik nije konsultirana od bilo koga po ovom pitanju, niti je od nas traženo mišljenje i suglasnost. Svjedoci smo da se ovakvi koncerti u okruženju otkazuju te izražavamo ozbiljnu zabrinutost za sigurnost građana i posjetitelje koncerta", navedeno je u priopćenju koje je potpisao općinski načelnik, a prebnosi Fena.

Lendo je upozorio Udrugu PRONT, kao organizatora, te direktora javnog poduzeća ORŠK,"koji je bez suglasnosti Općine Novi Travnik, kao vlasnika, ustupio prostor u sportskoj dvorani, da će isključivo oni snositi odgovornost ako dođe do održavanja koncerta u Novom Travniku i narušavanja sigurnosne situacije".

Hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Thomsonu nedavno su otkazani i koncerti u Austriji i Sloveniji zbog toga što je, kako je navedeno u obrazloženju, u pitanju manifestacija desno-ekstremne ideologije.

XS
SM
MD
LG