Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Načelnik Novog Travnika traži zabranu Thompsonovog koncerta


Marko Perković Thompson

Načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo priopćio je da se protivi održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji je u tom gradu najavljen za 29. lipnja, te je zatražio od policije da ga zabrani, shodno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Općina Novi Travnik nije konsultirana od bilo koga po ovom pitanju, niti je od nas traženo mišljenje i suglasnost. Svjedoci smo da se ovakvi koncerti u okruženju otkazuju te izražavamo ozbiljnu zabrinutost za sigurnost građana i posjetitelje koncerta", navedeno je u priopćenju koje je potpisao općinski načelnik, a prebnosi Fena.

Lendo je upozorio Udrugu PRONT, kao organizatora, te direktora javnog poduzeća ORŠK,"koji je bez suglasnosti Općine Novi Travnik, kao vlasnika, ustupio prostor u sportskoj dvorani, da će isključivo oni snositi odgovornost ako dođe do održavanja koncerta u Novom Travniku i narušavanja sigurnosne situacije".

Hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Thomsonu nedavno su otkazani i koncerti u Austriji i Sloveniji zbog toga što je, kako je navedeno u obrazloženju, u pitanju manifestacija desno-ekstremne ideologije.

XS
SM
MD
LG