Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić uputio izvinjenje "ukoliko je neko napadnut" tokom inauguracije


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su tokom preuzimanja dužnosti "neki kontramitingaši" pokušali da izazovu nemire a potom i uputio izvinjenje ukoliko su neki novinari napadnuti, prenosi Beta.

"Izvinjavam se u ime onih koji su hteli da provociraju na tim skupovima i novinarima koji su te provokacije hteli da snime se naročito izvinjavam. Izvinjavam se i onima koji su dolazili zakonito i nezakonito", rekao je Vučić u Pančevu odgovarajući na pitanja novinara o incidentima tokom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije.

On je kazao i da osuđuje i verbalne napade ukoliko ih je bilo, zatražio da se prihvati njegovo izvinjenje i dodao da se nada da se nikada tako nešto neće ponoviti.

Vučić je rekao da je samo jedan skup bio u skladu sa zakonom, a da su se neki okupili da tuku ljude.

"Nigde nikakve tuče nije bilo. Nema ničeg prijavljenog policiji, osim što su naši simpatizeri javili da su neki kriminalci zakrčili podzemni prolaz na Terazijama i očigledno je da su neki kontarmitingaši pokušali da izazovu nemire, ali nisu uspeli", dodao je predsednik Srbije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je danas pozvalo ministra kuture i informisanja Vladana Vukosavljeića da se oglasi povodom sve učestalijih napada na novinare.

Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić je istakao da su juče, dok je Vučić polagao zakletvu, novinari pred Skpštinom Srbije u šest navrata sprečeni da rade.


Preporučujemo

XS
SM
MD
LG